fbpx

СДСМ ги осудува нападите врз претседателот на ЗНМ, новинарите имаат значајна улога во демократските процеси

Facebook
Twitter
LinkedIn

Соопштение за јавност

Социјадемократкиот сојуз на Македонија осудува секаков вид на говор на омраза, навреда или понижувања врз кој било граѓанин на Република Македонија.

СДСМ ги осудува нападите врз новинарската фела и нападите кон претседателот на Здружението на новинари на Македонија, Насер Селмани. Новинарите имаат значајна улога во градењето и унапредувањето на демократските процеси и оттаму, нападот врз новинарите е напад врз слободата на говор и демократските вредности.

Јавните личности мора да бидат внимателни во своето однесување и јавни настапи, и да имаат предвид дека од тоа како се однесуваат јавните личности зависи и мислењето за граѓаните за нив, по тоа ги проценуваат и вреднуваат.

 

Скопје, 11.03.2018

ЦЕНТАР ЗА КОМУНИКАЦИИ СО ЈАВНОСТА
СОЦИЈАЛДЕМОКРАТСКИ СОЈУЗ НА МАКЕДОНИЈА

 

 

 

Последни вести