fbpx

Шилегов: Обезбедуваме живот во Скопје за сите

Facebook
Twitter
LinkedIn

Соопштение за јавност

 

На велосипед, симболично, и со пораки за нови политики коишто носат живот во главниот град, кандидатот за градоначалник на Скопје, Петре Шилегов денеска ја започна предизборната кампања.

Шилегов порача дека оваа кампања и овие локални избори се поинакви, бидејќи граѓаните избираат нови политики коишто носат изградба на инфраструктура по план, нови можности, чиста животна средина, повеќе пари кај граѓаните и живот за сите во Скопје.

„За да ги оствариме тие цели, чекориме по неколку патеки. Градиме мостови за подобро да го поврземе градот. Ги напуштаме автоцентричните решенија, за да го зголемиме учеството на останатите во сообраќајот. Го гасифицираме Скопје, почнувајќи од населбите без топлификациска мрежа. Преземаме системски мерки за да обезбедиме чист воздух за граѓаните, што поското. За децата и средношколците обезбедуваме грижлив и просперитетен град а за сите граѓани нова, отворена, услужна локална власт“, рече Шилегов.

Шилегов, заедно со кандидатот за градоначалник на општина Карпош, Стефан Богоев најави отворање на нов Градски Парк во Карпош, покрај кејот на Вардар со површина од 30 хектари кој ќе биде опремен со нови садници, патеки, урбана опрема, во чиј состав ќе се изгради и ботаничка градина.

„Сето ова е наведено во програмата што врз основа на предлозите од граѓаните ја подготвивме со советниците и експертите од различни области, а во фокусот се граѓаните и подобар живот за сите“, додаде Шилегов.

 

 

 

 

Скопје, 25.09.2017

ЦЕНТАР ЗА КОМУНИКАЦИИ СО ЈАВНОСТА
СОЦИЈАЛДЕМОКРАТСКИ СОЈУЗ НА МАКЕДОНИЈА

 

 

 

Последни вести