fbpx

Здравството беше во хаос поради криминалните тендери на ВМРО-ДПМНЕ

Facebook
Twitter
LinkedIn

Соопштение за јавност

Ниту една лицемерна изјава или соопштение на ВМРО-ДПМНЕ не може да го сокрие хаосот што таа партија го остави во здравството.

11 годишното расипничко и криминално владеење на ВМРО-ДПМНЕ го урниса здравствениот систем. Додека поединци од ВМРО-ДПМНЕ се богатеа од криминални тендери, болниците и клиниките се распаѓаа и тонеа во долгови, редовно недостасуваа лекови и опрема, правата на пациентите се погазуваа, а илјадници лекари неможејќи да работат во нехумани услови, трајно го напуштија јавното здравство и државата.

За разлика од таквиот нехуман пристап на ВМРО-ДПМНЕ, Владата предводена од СДСМ ги надминува напластените проблеми, ги враќа долговите и го унапредува здравствениот систем во интерес на сите граѓани.

Скопје, 31.08.2017

ЦЕНТАР ЗА КОМУНИКАЦИИ СО ЈАВНОСТА
СОЦИЈАЛДЕМОКРАТСКИ СОЈУЗ НА МАКЕДОНИЈА

 

Последни вести