fbpx

Граѓаните наскоро ќе користат евтина тарифа на струјата секој ден, Владата предводена од СДСМ интензивно ги спроведува реформите

Facebook
Twitter
LinkedIn

Соопштение за јавност

Владата предводена од СДСМ останува на својата цврста определба за спроведување мерки што ќе го подобрат квалитетот на живот на граѓаните. Во таа насока, Владата предводена од СДСМ презема иницијатива и ги интензивира активностите за воведување евтина тарифа на струјата секој работен ден, по два часа.

Со тоа ќе се оствари една од клучните мерки од предизборнатата програма на СДСМ и од Програмата на новата Влада и тоа што е ветено наскоро ќе стане реална можност за граѓаните.

Со домаќинско и одговорно работење на државните претпријатија ЕЛЕМ и МЕПСО ќе се обезбедат услови за воведување евтина тарифа, со што мерката нема да наштети никому. Наместо ЕЛЕМ и МЕПСО да трошат милиони евра на ски-центри, фасади и рајски градини, парите ќе се пренасочат кон реалните потреби на граѓаните.

Домаќинствата наскоро ќе можат да ја искористат реалната потреба за евтина тарифа на струјата во текот на денот и за време на викендот. Сите граѓани ќе ги почуствуваат придобивките од оваа мерка што оди во прилог особено на социјално ранливите семејства и граѓани.

Владата предводена од СДСМ продолжува да работи одговорно, транспарентно и во интерес на граѓаните. Предвидените мерки од програмата за која што гласаше мнозинството граѓани се реализираат посветено, отчетно и во интерес на сите граѓани.

 

Скопје, 17.08.2017

ЦЕНТАР ЗА КОМУНИКАЦИИ СО ЈАВНОСТА
СОЦИЈАЛДЕМОКРАТСКИ СОЈУЗ НА МАКЕДОНИЈА

 

Последни вести