fbpx

ДКСК е доказ за огромната партизација на институциите од страна на ВМРО-ДПМНЕ и ја потврдува потребата од реформи

Facebook
Twitter
LinkedIn

Соопштение за јавност

Државната комисија за спречување на корупција е синоним за државна инстутуција заробена и злоупотребна од страна на ВМРО-ДПМНЕ, а последен доказ за тоа е и нивната неуспешна акција да го спречат разрешувањето на Марко Зврлевски и да го заштитат криминалот на ВМРО-ДПМНЕ.

Наместо да спречува корупција, криминал и злоупотреби, Комисијата во изминатите години работеше селективно, непрофесионално и исклучиво во заштита на криминалот и корупцијата на ВМРО-ДПМНЕ. Со непостапувањето по стотиците пријави, скандали и сомнежи за сторен криминал, Државната комисија за спречување на корупција стана соучесник во криминалното владеење на ВМРО-ДПМНЕ.

Досегашната работа на Државната Комисија за спречување на корупција е доказ за огромната партизација на инситуциите од страна на ВМРО-ДПМНЕ и ја потврдува потребата од започнатиот процес на ослободување и професионализација на државните институции.

 

Скопје, 18.08.2017

ЦЕНТАР ЗА КОМУНИКАЦИИ СО ЈАВНОСТА
СОЦИЈАЛДЕМОКРАТСКИ СОЈУЗ НА МАКЕДОНИЈА

 

Последни вести