fbpx

(ФОТО) Делегација на СДСМ во Пелинце учествуваше во државното одбележување на празникот 2 август – Ден на Републиката

Facebook
Twitter
LinkedIn

Соопштение за јавност

Во чест на големиот државен празник, 2 август – Ден на Републиката, делегации на СДСМ положија цвеќе и оддадоа почит на загинатите борци.

Во Пелинце, делегација на СДСМ во состав Мухамед Зекири, потпретседател на СДСМ и пратеник во Собранието на Република Македонија, Максим Димитриевски, пратеник во Собранието на Република Македонија, Мартин Костовски, претседател на ОО СДСМ Куманово и Атина Мургашанаска од Форум на жени на СДСМ – Куманово, во рамки на државното одбележување на празникот, оддаде почит и положи свежо цвеќе пред Меморијалниот центар АСНОМ.

 

 

 

Последни вести