fbpx

Заев на средбата со Никшиќ: Солидарните општества градат стабилен регион и стабилна Европа.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Соопштение за јавност
 
Претседателот на СДСМ Зоран Заев во рамки на посетата на Босна и Херцеговина, оствари средба со претседателот на Социјалдемократската партија на Босна и Херцеговина, Нермин Никшиќ.
 
На средбата, лидерите на двете партии се согласија дека почитувањето на демократските вредности е заеднички интерес за Република Македонија и Босна и Херцеговина, истовремено потенцирајќи дека единствено солидарните општества можат да изградат стабилен регион и стабилна Европа.
 
 
 
 
Последни вести