fbpx

Повик за учество на летниот камп на СДММ 2017 година

Facebook
Twitter
LinkedIn

Социјалдемократската младина на Македонија, во соработка со Прогрес Институт за социјална демократија, и со поддршка од Фондацијата Макс Ван Дер Штул од Холандија, и оваа година традиционално, по десетти пат ќе организира летен камп за млади социјалдемократи, кој ќе се одржи во периодот од 6 до 9 јули 2017 година, во Охрид.

Оваа година на кампот ќе учествуваат повеќе од 90 млади луѓе од цела држава. Планирани се едукативни презентации, интерактивни работилници и работа во групи.

Традиционално, гостин на летниот камп ќе биде Премиерот на Република Македонија и претседател на СДСМ, Зоран Заев.

Заради големиот интерес, СДММ при изборот на кандидати ќе внимава на родовата застапеност и застапеноста на учесници од различни региони од Македонија.

Сите заинтересирани за пријавување на летниот семинар потребно е:
      – да бидат членови на СДСМ односно СДММ, на возраст од 18 до 26 години;
      – да биле дел од клучните проекти на СДСМ и СДММ во изминатиот период;
      – ДА НЕ УЧЕСТВУВАЛЕ НА ПРЕТХОДНИ ЛЕТНИ КАМПОВИ организирани од СДММ и Прогрес Институт за социјална демократија;
      – да испратат CV и партиска биографија.

Овие податоци заинтересираните потребно е да ги испратат на следниот
е-mail: letenkamp2017@gmail.com, најдоцна до 30.06.2017 година (петок).

 

 

Последни вести