fbpx

Руинираниот Музеј на Македонија најдобро говори за односот на ВМРО-ДПМНЕ кон институциите и културното наследство

Facebook
Twitter
LinkedIn

Соопштение за јавност

Состојбата со Музејот на Македонија, објект од историско и културно значење за граѓаните на Р.Македонија кој е целосно запуштен и руиниран со срушени плафони и мувлосани ѕидови, најдобро говори за тоа во каква состојба ВМРО-ДПМНЕ ги остави институциите и државата и како се однесуваше кон културното и историското наследство.

Со ова уште еднаш се потврдува односот на ВМРО-ДПМНЕ кон институциите граѓаните на Р. Македонија. Додека преку криминалните тендери за градење на лажен барок и споменици ги крадеа и трошеа парите на граѓаните, значајните културни институции и градбите од историско и културно значење беа занемарени и оставани да скапуваат и да се распаѓаат.

Новата Влада предводена од СДСМ ќе ги поправи сите штети што ВМРО-ДПМНЕ им ги направи на граѓаните и државата изминативе 11 години, а посебен акцент ќе се стави на заштитата на објектите од културно и историско значење за граѓаните на Р.Македонија.

 

Скопје, 15.06.2017

ЦЕНТАР ЗА КОМУНИКАЦИИ СО ЈАВНОСТА
СОЦИЈАЛДЕМОКРАТСКИ СОЈУЗ НА МАКЕДОНИЈА

 

Последни вести