fbpx

Бакрачески својот мандат го завршува штетејки на граѓаните

Facebook
Twitter
LinkedIn

Соопштение за јавност

Мандатот на локалната власт предводена од градоначалникот Никола Бакрачески, завршува на идентичен начин како што и започна – на штета на граѓаните.

Без никаква јавна дебата, без ниту едно стручно мислење, без да се слушне ставот на граѓаните, локалната самоуправа во заминување на чело со Бакрачески го исчече неколкудеценискиот дрворед на булеварот „Туристичка“.

Само за потсетување, кога во минатото се вршеше реконструкција на дрворедот на ул.„Димитар Влахов“, граѓаните беа активно вклучени во процесот преку јавна анкета на која охриѓани можеа да го кажат своето мислење за сечата на дрворедот.

Ваквото недемократско и своеволно однсеување на Бакрачески е уште една потврда дека Охрид и граѓаните на Охрид имаат итна потреба од промени. Веќе наесен, Охрид ќе добие нова локална власт која што исто како и новата Влада предводена од СДСМ, ќе работи транспарентно, отворено, и исклучиво во интерес на Општина Охрид и нејзините граѓани.

Центар за комуникации
15.06.2017
ОО СДСМ Охрид

 

 

Последни вести