fbpx

Обвинението против Актор е уште еден доказ зошто Зврлевски мора да замине!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Соопштение за јавност

Скандалозното непостапување на Марко Зврлевски кој ја зароби правната држава се покажа на дело со извештајот на ОЛАФ, Европската агенција за борба против корупцијата, по што е покренато обвинение против фирмата Актор за перење пари и проневера при изградбата на автопатот Демир Капија – Смоквица.

СДСМ уште во 2014 година објави дека постои сериозен сомнеж за криминални активности поврзани токму со изградбата на автопатот Демир Капија – Смоквица.

Скоро 3 години не постои никаква правна разрешница на овој случај во Македонија токму заради блокираните институции и непостапувањето на Марко Зврлевски.

Јасно е зошто ВМРО-ДПМНЕ го штити Зврлевски, но јасно е и зошто Зврлевски мора да ја напушти фунцкијата којашто ја злоупотребуваше со години.

Правдата и правната држава ќе се вратат и тоа е најголемиот страв на криминалното раководство на ВМРО ДПМНЕ, на Марко Зврлевски и на Никола Груевски.

Ќе има правна одговорност за сите злоупотреби направени преку институциите на системот и за сите злоупотреби направени со пари на граѓаните!

Скопје, 08.06.2017

ЦЕНТАР ЗА КОМУНИКАЦИИ СО ЈАВНОСТА
СОЦИЈАЛДЕМОКРАТСКИ СОЈУЗ НА МАКЕДОНИЈА

Последни вести