fbpx

Новата Влада предводена од СДСМ ќе ги отвори евро-атлантските перспективи што Груевски намерно ги кочеше 11 години!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Соопштение за јавност

Новата рефорсма Влада предводена од СДСМ ќе работи посветено на отворање на евро-атлантските перспективи што се врвен државен интерес и коишто носат добро за сите. Непходно е сите, вклучувајки ја и опозициската ВМРО-ДПМНЕ, да се вклучат во реформските процеси што ќе ги придвижат закочените интеграциски процеси.

Никола Груевски скоро 11 години имаше можност да ги придвижи евро-атлантските интеграции, но наместо тоа, тој работеше спротивно на интересите на државата и граѓаните и правеше се за да ги загрози интеграциските процеси на Република Македонија.

Наместо да бара оправдувања и да поставува услови, Груевски треба да понесе одговорност за се она што им го стори на граѓаните и на Република Македонија, оддалечувајќи ја земјата од цивилизираниот демократски свет.

 

Скопје, 07.06.2017

ЦЕНТАР ЗА КОМУНИКАЦИИ СО ЈАВНОСТА
СОЦИЈАЛДЕМОКРАТСКИ СОЈУЗ НА МАКЕДОНИЈА

 

 

Последни вести