fbpx

Македонија ќе биде правна држава, реформите ќе донесат правда, еднаквост и живот за сите!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Соопштение за јавност

СДСМ, како што се обврза пред граѓаните, ќе предводи Влада која во целост ќе ги спроведе потребните реформи што ќе донесат правда, еднаквост и живот за сите граѓани.

Преку зголемена државна помош за претпријатијата ќе се обезбедат нови работни места и повисоки плати, ќе има повисоки субвенции за земјоделците. Ќе се отворат евро-атлантските перспективи на Македонија, ќе се земат предвид препораките од Извештајот на Прибе и Европската комисија и ќе има и реформи во судството согласно најдобрите европски пракси.

Наместо досегашното партизирано сваровски судство, Македонија ќе добие независно, професионално и неселективно судство пред кое сите ќе бидат еднакви. Македонија кончено мора да стане правна држава со независен судски систем.

Единствените исплашени од правната државата и правдата што доаѓа се Никола Груевски и неговите соработници кои преку децениското криминално владеење и нанесоа огромни штети на државата.

Ќе има одговорност за сите штети што и се направени на Република Македонија и на нејзините граѓани и за тоа ќе нема компромис.

Заврши времето на антиреформската фамилија во раководството на ВМРО-ДПМНЕ која 10 години владееше криминално за лично богатење. Заврши и времето и на Марко Зврлевски кој ги штити нивните криминали и ја попречува правдата наместо да ја спроведува.

Македонија ќе биде правна држава со еднакви права и обврски за сите.

 

Скопје, 07.06.2017

ЦЕНТАР ЗА КОМУНИКАЦИИ СО ЈАВНОСТА
СОЦИЈАЛДЕМОКРАТСКИ СОЈУЗ НА МАКЕДОНИЈА

 

Последни вести