fbpx

Новата Влада ќе спроведува одговорни економски политики што ќе придонесат кон економски раст

Facebook
Twitter
LinkedIn

Соопштение за јавност

За неколку дена ќе се формира новата реформска Влада на Р.Мaкедонија и со брзо темпо ќе отпочне спроведувањето на вистинските реформи за подигнување на економијата коишто ќе значат квалитетен живот на граѓаните.

Денеска, дури и гувернерот на НБРМ, Димитар Богов кој во досегашниот мандат молчеливо се однесуваше кон политките на владите предводени од ВМРО-ДПМНЕ, со ревидирањето на стапката на економски раст на 2.5% ги потврди катастрофалните економски пoтези на досегашната власт коишто ја уништуваат економијата.

Новите економски политики на реформската Влада ќе започнат да се спроведуваат набргу и преку низа мерки, меѓу кои и зголемувањето на минималната плата како и поддршка на стопанството ќе започне заздравувањето на уништената економија.

Политичката криза во Македонија завршува, граѓаните набргу ќе добијат нова и одговорна Влада којашто ќе спроведува одговорни економски политики кои ќе придонесат кон економски раст од кој бенефит ќе почуствуваат сите и граѓаните и стопанството.

Скопје, 25.05.2017

ЦЕНТАР ЗА КОМУНИКАЦИИ СО ЈАВНОСТА
СОЦИЈАЛДЕМОКРАТСКИ СОЈУЗ НА МАКЕДОНИЈА

 

Последни вести