fbpx

Идината на Македонија е новата Влада предводена од претседателот Зоран Заев, знае и Груевски!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Соопштение за јавност

Домашната и меѓународната демократска јавност јасно препознаа во претседателот на СДСМ, Зоран Заев, одговорен, совесен, посветен, чесен и способен лидер, кој сака, може и знае да придонесе за доброто на Република Македонија, за развој на регионот и на демократските процеси во цивилизираниот свет.

Граѓаните затоа масовно ги избраа промените во нашата држава што се случуваат, коишто ќе го подобрат квалитетот на живот на сите луѓе во државата и ќе ја повлечат Македонија напред од изолацијата во којашто ја остави Никола Груевски цели 10 години за неговите криминални интереси.

Целата меѓународна заедница секојдневно изразува недвосмислена поддршка на новото парламентарно мнозинство предводено од СДСМ и прeтседателот Заев во процесот на формирање на новата реформска Влада и тоа е следниот чекор во демократските процеси што се незапирливи.

 

Скопје 05.05.2017

ЦЕНТАР ЗА КОМУНИКАЦИИ СО ЈАВНОСТА
СОЦИЈАЛДЕМОКРАТСКИ СОЈУЗ НА МАКЕДОНИЈА

 

 

Последни вести