fbpx

Повикуваме на смиреност, насилниците ќе одговараат!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Соопштение за јавност

Почитувани граѓани,

Режимот нема да ги спречи демократските процеси. Парламентарното мнозинство ќе ја спроведе граѓанската волја за правна и демократска Македонија.

Во моментите на еден од најголемите предизвици во историјата на Македонија, на крваво насилство поттикнато и креирано од режимот во распад на Никола Груевски, СДСМ повикува на максимална воздржаност и присебност од секој граѓанин, независно од каква било различност.

Повикуваме да останете смирени, истрајни и никој да не подлегнува на насилните сценарија и провокации за нереди на Никола Груевски и тесната криминална група околу него.

Потребно е секој да биде на ниво на својата одговорност и да придонесе кон смирување на тензиите, затоа што само така ќе се овозможи пат и натамошен развој на демократијата во Македонија којашто е врвен државен интерес.

Денес во Република Македонија е направен огромен исчекор напред во демократските процеси. Избран е нов претседател на Собранието, а во периодот што престои процесите ќе продолжат со конечно реализирање на мнозинската волја на граѓаните.

Сите оние кои денеска вршеа насилство врз легитимните претставници на граѓаните во Парламентот и врз Законодавниот дом, ќе се соочат со лична кривична одговорност.

 

Скопје, 27.04.2017

ЦЕНТАР ЗА КОМУНИКАЦИИ СО ЈАВНОСТА
СОЦИЈАЛДЕМОКРАТСКИ СОЈУЗ НА МАКЕДОНИЈА

Последни вести