fbpx

Груевски нема да ги држи граѓаните на тенок мраз, ќе има нова реформска Влада!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Соопштение за јавност

Програмата на новата реформска Влада ги гарантира унитарноста на Македонија и владеењето на правото и носи мерки за вистинските проблеми на граѓаните. Овој документ е видлив за сите, и за домашната и за меѓународната јавност, освен за Никола Груевски и соработниците на кои не им одговара зашто сакаат да ја продлабочат политичката криза.

Раководството на ВМРО-ДПМНЕ на тенок мраз сака да ги стави граѓаните и државата, само за да се заштитат од одговорност за направените криминали и затоа поттикнуваат насилства и омраза.

Но Македонија оди напред. Ќе има и конститутивна седница, мандат за составување Влада и нова реформска Влада на граѓаните на Македонија. Груевски и ВМРО-ДПМНЕ се должни да ја прифатат мнозинската волја. Мора да прифатат дека се опозиција и да овозможат мирен трансфер на власта.

Скопје, 19.03.2017

ЦЕНТАР ЗА КОМУНИКАЦИИ СО ЈАВНОСТА
СОЦИЈАЛДЕМОКРАТСКИ СОЈУЗ НА МАКЕДОНИЈА

Последни вести