fbpx

Ја осудуваме провокативната реторика на пратеничката Дода, што оди во прилог на поттикнувачите на поделби!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Соопштение за јавност

Ја осудуваме провокативната реторика во изјава на пратеничката од албанскиот Парламент, Месила Дода, што се однесува на Република Македонија, а којашто не е во духот на градењето добрососедски односи и меѓусебно почитување меѓу две соседни земји.

Ваквите јавни настапи одат во прилог само на оние кои креираат поделби и работат на поттикнување раздор и нетрпеливост, спротивно на европските вредности за коишто се заложуваме.

14.03.2017, Скопје

ЦЕНТАР ЗА КОМУНИКАЦИИ СО ЈАВНОСТА
СОЦИЈАЛДЕМОКРАТСКИ СОЈУЗ НА МАКЕДОНИЈА

Последни вести