fbpx

Институции отворени за граѓаните цел ден!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Соопштение за јавност

Клучните институции за граѓаните ќе работат до 20 часот. Граѓните своите обрвски во институциите ќе можат да ги завршуваат и по работното време.

Инситутициите кои имаат значителен обем на работа, а во кои граѓаните остваруваат клучни права ќе работат во две смени, односно до 20 часот за да можат навремено да ги обезбедат услугите за сите граѓани подеднакво.

Со тоа ќе им овозможиме на граѓаните лесно, брзо и ефикасно да ги завршуваат своите обврски кон државата.Граѓаните нема како што е сега, да мора да земаат слободен ден за да ги завршат обврските или да ги молат своите претпоставени за да излегуваат од работа.

Двосменското работење на клучните институциите ќе го спроведеме уште во првите 6 месеци од мандатот.

Дражавата и институциите ќе работат исклучиво во служба на граѓаните.

Со тоа ќе ги отстраниме гужвите и турканиците пред шалтерите. Секој граѓанин навремено и достоинствено ќе си ги завршува обврските, а вработените во законски утврденото работно време ќе можат да одговорат на своите работни обврски.

Затоа е потребна нова и одговорна Влада според мнозинската волја на граѓаните којашто ќе спорведува реални политики во интерес на граѓаните.

Од оваа година го создаваме животот што заедно го избравме!

Скопје, 16.02.2017

ЦЕНТАР ЗА КОМУНИКАЦИИ СО ЈАВНОСТА
СОЦИЈАЛДЕМОКРАТСКИ СОЈУЗ НА МАКЕДОНИЈА

 

Последни вести