fbpx

МАКЕДОНИЈА ГЛАСАШЕ ЗА ПРОМЕНИ

Facebook
Twitter
LinkedIn

Соопштение за јавност

 

Мнозинството граѓани на вчерашните парламентарни избори гласаше за промени. Таквата волја на граѓаните стана евидентна и покрај бројните примери на притисоци, заплашување и купување гласови.

Согласно резултатите од аналитичкиот центар на партијата, бројот на освоени мандати на СДСМ е 51, додека ВМРО-ДПМНЕ освои исто така 51 мандат.

Шпекулациите со изборните резултати кои ги прави Собранието на РМ на својата веб страна е спротивно на закон. Собранието нема никава улога во изборниот процес.

Скопје, 12.12.2016

ЦЕНТАР ЗА КОМУНИКАЦИИ СО ЈАВНОСТА
СОЦИЈАЛДЕМОКРАТСКИ СОЈУЗ НА МАКЕДОНИЈА

Последни вести