fbpx

Избирачкиот список ги елиминира можностите за злоупотреба на гласовите

Facebook
Twitter
LinkedIn

Соопштение за јавност

Со заклучениот избирачки список, Државната изборната комисија го потврди она што СДСМ долго го тврдеше – дека во Македонија има околу 1 500 000 гласачи.

Во посебниот избирачки список се запишани 230.122 гласачи и со тоа елиминирани се сите можности за злоупотреба на овие гласови.

Конечниот избирачки список ќе овозможи гласањето во целост да ја одрази волјата на граѓаните.

 

Скопје 29.11.2016

ЦЕНТАР ЗА КОМУНИКАЦИИ СО ЈАВНОСТА
СОЦИЈАЛДЕМОКРАТСКИ СОЈУЗ НА МАКЕДОНИЈА

 

Последни вести