fbpx

Миноски во предизборен период ги задолжува граѓаните

Facebook
Twitter
LinkedIn

Соопштение за јавност

Укажуваме дека во предизборен период министерот за финансии Кирил Миноски ги задолжи граѓаните за износ три пати поголем од износот на долговите што доспеваат за враќање.

Порачуваме дека за сите злоупотреби со задолжувањата ќе има одговорност!
На денешното задолжување на домашниот пазар на капитал, власта на ВМРО-ДПМНЕ ги задолжи граѓаните со 9.2 милиони евра.

Со тоа јавниот долг го продолжува загрижувачкото темпо на задолжување на што укажаа и Европската Комисија и ММФ и Светска банка, а кое што ги надмина критичните 50% од БДП.

 

Со почит,

Кабинет на Дополнителен заменик министер за финансии

 

Последни вести