fbpx

Младината ги уреди и исчисти спомен обележјата на НОБ

Facebook
Twitter
LinkedIn

Соопштение за јавност

Младите од СДММ традиционално во знак на почит кон загинатите борци од Народноослободителната борба и во чест на големиот празник ги уредуваа и чистеа спомен обележјата од НОБ.

На повеќе локации низ државата исчистен е отпадот и уреден е просторот околу запуштените спомен обележја.

Младите треба со почит да се однесуваат кон придобивките од НОБ коишто се симбол на нашата непокорност и извојувана слобода.

Битката за слобода и достоинствен живот продолжува! Граѓаните преку својот глас ќе се изборат за достоинствен живот во Македонија!

 

 

 

 

Последни вести