fbpx

Наместо со градинки, обвинетиот Груевски десет години се бавеше со плацеви, тендери и провизии

Facebook
Twitter
LinkedIn

Соопштение за јавност

На денот кога СДСМ рамо до рамо со граѓаните крои план за подобра иднина за државата, обвинетиот Груевски панично продолжува да ветува нереални проекти, во кој ни тој самиот не верува. Како обвинето лице пред правосудните органи, Груевски веќе нема никаво право да одлучува за иднината на децата на Македонија.

Обвинетиот Груевски цели десет години одлучуваше за судбините на сите граѓани на Македонија, а резултатите од неговото владеење се крајно поразителни. Груевски ја имаше сета власт во свои раце да го реши проблемот со градинките, но тој сето време го посвети на коруптивни тендери, огромни плацеви и богати провизии. Лицермерно повторувајќи дека се грижи за семејствата, Груевски заборава да потенцира дека единствено се грижи за Фамилијата преку која ја урнисува Македонија.

Граѓаните одамна ја препознаа неискреноста и нечесноста на обвинетиот Груевски. За нив, тој е веќе прочитана приказна. Приказна која на 11 декември и дефинитивно ќе заврши.

По 11 декември СДСМ заедно со народот, исто како и денес, сплотено и сигурно, ќе започне со враќање на вистинските вредности. Децата и семејството ќе бидат нашиот врвен приоритет. Ќе ставиме крај на масовното иселување, на пренатрупаните градинки и руинираните училишта. Промените се случуваат, Македонија ќе биде посакувано место за живеење.

ЦЕНТАР ЗА КОМУНИКАЦИИ СО ЈАВНОСТА
СОЦИЈАЛДЕМОКРАТСКИ СОЈУЗ НА МАКЕДОНИЈА

Скопје 01.09.2016

Последни вести