mchi

Прес центар

Богоевски: Со прифаќање на Договорот ги прифаќаме и големите придобивки кои ги носи, членство во НАТО и ЕУ и зајакнат идентитет

dbi

07.08.2018

Изјава за медиуми,
Павле Богоевски, пратеник од парламентарното мнозинство предводено од СДСМ и коалицијата
Скопје, 07.08.2018


Почитувани граѓани и граѓанки,

Ве повикувам заедно, храбро и посветено, да учествуваме во обезбедувањето на иднината на нашата држава.

Со постигнатиот македонско -грчки договор, за прв пат во историјата на Република Македонија се нуди нај фер и најдобра шанса, историски гледано, за обезбедувањето на иднината на сите граѓани на Република Македонија.

За прв пат, имаме шанса да навистина сами одлучуваме за сопствената иднината.

Со прифаќање на Преспанскиот договор ние ги прифаќаме и неговите придобивки.

Со овој Договор, македонскиот идентитет е зајакнат и заштитен еднаш -засекогаш!

Јазикот е обезбеден и признаен во својата изворна форма без никакви фусноти, придавки или додавки.

Нашето државјанство е македонско, сега и во иднина, а државните симболи како што се химната, знамето и грбот нема да се менуваат.
Почитувани граѓани и граѓанки,

Со признавањето на овој договор за прв пат се отвораат вратите за членство на Република Македонија во ЕУ и НАТО, онаму каде што вредносно и цивилизациски припаѓа

Поддршка на овој Договорот и референдумското изјаснување, за иднината на Република Македонија е највисок патриотски чин.

Затоа на 30 септември, храбро, масовно и достоинствено да кажеме ДА за членство во ЕУ и НАТО со прифаќање на Преспанскиот договор.

Да кажеме ДА за македонската иднина!

 

 

 

 

Огласи/конкурси

Постојат многу варијации на пасуси од Lorem Ipsum, меѓутоа повеќето претрпеле одредени промени

меѓународни извештаи

Постојат многу варијации на пасуси од Lorem Ipsum, меѓутоа повеќето претрпеле одредени промени