mchi

Прес центар

Марин: Еве зошто Коневски го избрал интересот на Камчев, а не на граѓаните!

Сопственикот на плацот кај Мајчин Дом, бизнис партнерот на ВМРО ДПМНЕ, Орце Камчев преку фирмата Масив Констракшн, од Ивица Коневски добил маркица за огромна зграда од девет ката! Ќе има ревизија на работењето на Ивица Коневски и одговорност за направени злоупотреби врз граѓаните.

dbi

10.04.2017

Aтанасов: Разнишаниот образовен систем се сруши врз децата, итно е потребна новата Влада!

Министерството за образование секоја година добива негативни оценки во извештаите на Европската унија дека нема капацитет за големи реформи. Образовните институции се неповрзани и неспособни.

dbi

09.04.2017

Спасовски за порталот на ромски јазик 24 вакти: Македонија ќе ја изградиме како едно општество за сите

Изјава на Оливер Спасовски, генерaлен секретар на СДСМ за порталот на ромски јазик 24 вакти

dbi

08.04.2017

Мехмедовиќ: Целта на новата Влада е да има лекови на рецепт цел месец, ВМРО-ДПМНЕ да не блокира!

Секој пациент заслужува квалитетен лек. Затоа, при изборот на лекови за позитивните листи, ќе учествуваат и претставници од здруженија на граѓани и засегнати болни од шеќерна болест, бубрежни болни, висок притисок, карцином, здруженија на пациенти со ретки болести, на пациенти со посебни потреби

dbi

08.04.2017

Марин: Камчев сака да гради кај Мајчин дом, нема да дозволиме богатење на сметка на здравјето на граѓаните

Криминалните шеми на Коневски, ВМРО ДПМНЕ и градежната мафија се заплеткани и сложени но, нивната цел е јасна – полнење на приватни џебови и сметки и туркање на Аеродром во еколошка катастрофа, со ДУП кој ќе го спречи струењето на воздухот од Вардар, ќе го уништи зеленилото и уште повеќе ќе го загади воздухот

dbi

08.04.2017

Огласи/конкурси

Постојат многу варијации на пасуси од Lorem Ipsum, меѓутоа повеќето претрпеле одредени промени

меѓународни извештаи

Постојат многу варијации на пасуси од Lorem Ipsum, меѓутоа повеќето претрпеле одредени промени