mchi

Прес центар

Граѓаните очекуваат целосно расветлување на случајот со незаконското доделување на Хотелот во Врановци на општина Чашка

Долго време СДСМ и граѓаните водеа правна битка за интересот на граѓаните и се обидуваа да докажат дека давањето на хотелот во Врановци на Општина Чашка е противзаконски чин и спротивно на одредбите на Деловникот за работа на Советот на Општина Велес

dbi

12.09.2017

Шилегов: Чист воздух и повеќе зеленило во Скопје, приоритети на новата локална власт на СДСМ

Мора да се стави крај непланското градење и на градежниот хаос што беше главна одлика на владеењето на продолжената рака на Никола Груевски, Коце Трајановски

dbi

12.09.2017

Богоев: По победата на изборите, локалната власт од СДСМ ќе ги реконструира руинираните градинки во Карпош

Карпош повторно ќе биде модерна, урбана, и Карпош ќе биде општина во која сите ќе сакаат да живеат

dbi

12.09.2017

Георгиевски: Дупката кај Саем сведочи за неспособноста на Трајковски и ВМРО-ДПМНЕ, потребна е нова услужна локална власт

Оваа огромна дупка позади нас, ископана пред десет години, сведочи за неспособноста и криминалот на градоначалникот на Гази Баба Тони Трајковски

dbi

12.09.2017

Шилегов: Со измените на Изборниот законик, составот на ДИК ќе се усогласи со пратеничките групи

Тоа во пракса би значело се воведуваат одредби за разрешување на политичките претставници во ДИК

dbi

11.09.2017

Огласи/конкурси

Постојат многу варијации на пасуси од Lorem Ipsum, меѓутоа повеќето претрпеле одредени промени

меѓународни извештаи

Постојат многу варијации на пасуси од Lorem Ipsum, меѓутоа повеќето претрпеле одредени промени