fbpx

Спасовски: Ќе има испитување на работата на судиите, дали работеле за граѓаните или за политички и бизнис интереси, ги повикувам чесните да помогнат да се исчистиме од олошот во институциите

Facebook
Twitter
LinkedIn

Соопштение за јавност

 

Се обврзуваме по формирањето на Владата испитување на имотната состојба на сите судии и обвинители. Ќе направиме ревизија на 5 проценти од судските пресуди по случаен избор, како суделе, дали државата и граѓаните им биле на прво место или политичките и бизнис интереси. Судија кој не е чесен, ќе мора да бара друга работа. Судија кој држи предмети во фиока мора да биде разрешен. Само така ќе има правда за сите. Сите чесни судии и обвинители повикувам да го поддржат овој процес и да се исчистиме од олошот во институциите“, повика Спасовски.

Последни вести