fbpx

Царовска на средба со жителите на Драчево: Гласајте за “Можеме”, нудиме перспектива за идните генерации

Facebook
Twitter
LinkedIn

Соопштение за јавност

 

 

Мила Царовска, носителка на листа на пратеници во ИЕ 1, вечерва се сретна со жителите на населба Драчево и ги повика да гласаат на 15 јули и да го заокружат бројот 3.

“Нудиме нова развојна економија која носи стабилен раст, повисоки плати и шанса за сите. Гарантираме повисоки плати и подобри работни места. Воспоставуваме модел што дава нови и подобри шанси за сите. Модел што нуди стабилност за нашите деца, младите и идните генерации”, рече Царовска.

“Оваа држава има капацитет да направи се граѓаните да живеат подостоинствено. Продолжуваме со инвестирање во младите. Изминатиот период ја намаливме стапката на невработеност кај младите лица и изнесува 35,3% споредено со 2016 кога беше 48,6%. Ова ни дава поттик и понатаму како политичка партија да креираме мерки кои ќе придонесат за зголемување на вработувањето на младите”, рече Царовска.

Царовска рече дека СДСМ се грижи и за повизрасните.

“Направивме стабилизација на пензискиот систем. Пензиите ги зголемивме за 722 денари коишто влегоа во основицата и се исплаќаат секој месец. Воведовме социјална пензија којашто ја користат на 6.000 граѓани. Ги зголемивме платите, а продолжуваме да ги зголемуваме и во следниот мандат. Мнималната плата ја зголемуваме до 40%, а присечната плата до 30%. Минималната пензија ја зголемуваме на 10.700 денари. Со ова инвестираме во најранливите” рече Царовска.

Последни вести