fbpx

Николоска: На 15 јули го испраќаме ДПМНЕ со неговите сателити во темното минато на македонската историја!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Соопштение за јавност

“Би сакала во неколку реченици да ве потсетам на сè што беше кажано, а особено на сè што беше сторено во изминатиов период.11 години власта во Македонија беше киднапирана од мафијашки режим кој владееше со страв, со принуда и во кој придобивки имаа само еден мал круг на луѓе и нивните послушници.Осмислено ги запреа сите евроатлантски интеграции, нè скараа со соседите и нè изолираа од светот.

Со пропагандната машинерија наметнаа романтични национал-шовинистички идеи во кои најдоа бедно оправдување за најголемиот грабеж во македонската историја.Според податоците на светските финансиски институции за време на тие 11 години од државата се изнесени над 7 милијарди евра. Тоа е повеќе од 4 илјади евра од секој жител, или над 15 илјади евра од секое четиричлено семејство.” -истакна Николоска на трибината во Јегуновце.

Таа се осврна и на пустошот кој СДСМ го затекна со преземањето на власта:

“Кога успеавме да ги разобличиме и со судни маки конечно да ги симнеме од власт, затекнавме пустош.Сè што беше правено беше само фасада за големиот грабеж. Стиропор наплаќан како мермер, фушерајски градби и патишта под секој инфраструктурен стандард. И сето тоа наплатено десетици пати над реалната вредност.Погледнете ги денес нивните проекти и сè ќе ви стане јасно! Со украдените пари тие ја финансираат и оваа кампања во која на секој начин се обидуваат да ве убедат дека сме исти како нив. Сите нивни измислици, лаги и конструкции потекнуваат од нивното лично искуство.”

На крајот Николоска порача дека на 15 јули конечно ќе го испратиме ДПМНЕ со неговите сателити на единственото место каде што припаѓа – темната страна на македонската историја!

Последни вести