fbpx

Со дневната евтина тарифа на струјата кај граѓаните останале 64 милиони евра

Facebook
Twitter
LinkedIn

Пред четири години, кога СДСМ дојде на власт, беше донесена одлуката за воведување на дневната евтина тарифа на струјата секој работен ден од 14 до 16 часот.Само со оваа мерка, годишно граѓаните заштедуваат околу 16 милиони евра, односно, за четири години тоа е заштеда од вкупно 64 милиони евра, пари кои останале во семејните буџети на граѓаните.

Истовремено, Владата и парламентарното мнозинство предводени од СДСМ, оваа година донесоа законски измени за намалување на ДДВ на електрична енергија со што домаќинствата ги заштитивме од ценовни шокови, односно, од покачување на цената на електричната енергија.

Воведувањето на евтината дневна тарифа на струјата, укинувањето на радиодифузната такса, проектот Мој ДДВ како и предлог за проширување на Листата на социјално-ранливите категории на граѓани кој добиваат социјални пакети за субвенции за енергија, односно струја, се само дел од мерките со кои парите ги враќаме назад кај граѓаните.

Повеќе пари во секое семејство, повисок животен стандард се врвните приоритети од кои СДСМ не отстапува. Нагласуваат дека како одговорна партија остануваат посветени на мерките и политиките кои носат повеќе пари кај граѓаните.

Последни вести