fbpx

Шилегов: Ќе го ставиме Езеро Треска во функција и ќе им го вратиме на граѓаните на Скопје

Facebook
Twitter
LinkedIn

Изјава за медиуми,
Петре Шилегов, кандидат за градоначалник на Град Скопје
Скопје, 02.10.2017

Денеска сме на СРЦ Езерце Треска, дојдовме овдека за да граѓаните преку камерите со свои очи да се убедат, за состојбата на овој капитален објект. Запуштен, фрлен на забот на времето, заборавен, градот Скопје никогаш не најде ниту сила, ниту средства, ниту волја, да ова богатство кое го имаме на неколку километри, од центарот на Скопје биде ставено во полна функција. Новата администрација на градот Скопје, јас како градоначалник, ќе го ставиме во целосна функција, во полн капацитет овој капитален објект.

Со јавно приватно партнерство ќе изградиме пречистителна станица, која што ќе ја направи здрава водата, во езерото Треска, тука ќе го префрлиме ноќниот живот и целокупното езерце ќе биде ставено во функција, што само по себе ќе има извесна социјална мерка, бидејќи луѓето од Скопје кои немаат средства да одат на годишен одмор, оваа убавина, ќе биде од нивна помош за во топлите летни денови скопјани да можат да се забавуваат и разладат.

Тоа е нашиот приод, поинакво планирање, градба на инфраструктура и одржување на инфраструктура. Веројатно на некој му беше полесно и поедноставно, да гради, отколку да одржува нешто што скопјани многу одамна го имаат платено, со своите средства. На ова место ќе го вратиме животот во Скопје, живот во Скопје за сите.

 

 

 

Последни вести