fbpx

(Видео) Дескоска: Уште колку фирми како Финзи се поврзани со финансирањето на ВМРО-ДПМНЕ?

Facebook
Twitter
LinkedIn

Дел од обраќањето на пратеничката Рената Дескоска во Собранието на Р.Македонија, на седницата на која што на дневен ред се пратенички прашања.

– Дали како премиер во време на трагичните поплави почувствувавте одговорност и почувствувавте потреба да побарате одговорност од виновниците за загубените човечки животи, за кои сите докази укажуваат дека се загубени како резултат на институционални и човечки пропусти?

– Дали знаевте за злоупотребите на буџетските средства преку шемата направена со фирмата Финзи? И уште колку такви фирми има во финансирањето на ВМРО-ДПМНЕ?

 

 

 

Последни вести