fbpx

(Видео) Митрески: Не прифаќаме 150 милиони евра од Буџетот да се трошат без собраниска контрола

Facebook
Twitter
LinkedIn

Се продолжува со праксата да секогаш кога има криза во земјата, владата да предлага измени на закон со кој ќе се одземат надлежности на Собранието. Да расчистиме од почеток за јавноста дека овој предлог нема никаква врска со поплавите сега и е нетранспарентен и неуставен, рече пратеникот Јован Митрески, во однос на предлог-законот за изменување и дополнување на Законот за буџетите, на 114-тата седница на Собранието на Република Македонија

 

 

Последни вести