fbpx

(Видео) Настеска: Со незаконското задолжување оваа власт ја носи државата во должничко ропство

Facebook
Twitter
LinkedIn

Со овој недомаќински ребаланс се крати на капиталните инвестиции, под изговор дека бил предизборен период, а задолжувањата неколкукратно ги зголемува во предизборна година. Со ова незаконско задолжување јавниот долг се зголеми за над 3 милијарди евра. И тој долг достигна ново историско ново, речиси над 5 милијарди евра или над 50% од БДП, рече пратеничката Биљана Настеска во однос на дополнетиот предлог за изменување и дополнување на Буџетот на Република Македонија за 2016 година, на 111 седница на Собранието на Р.Македонија

 

Последни вести