fbpx

(Видео) Горгиева: Екстерното тестирање го наруши континуираното учење кај учениците

Facebook
Twitter
LinkedIn

Во Р. Македонија екстерното тестирање се воведе заради уцена, притисок, да се има под контрола целиот образовен систем. Со воведување на екстерното тестирање кај учениците се променија работните навики, коишто порано ги имаа. Тие учеа секојдневно, континуирано во текот на целата година. А сега не, фокусирани се на прашања и теми кои што ќе им се паднат на екстерното тестирање, рече пратеничката Милева Горгиева во однос на Информација за општите состојби во образованието во Република Македонија и ефектите од екстерното тестирање во основното и средното образование

 

 

 

Последни вести