fbpx

(Видео) Силјановска: Заради лошиот закон опадна прометот, профитот и работата на угостителските објекти

Facebook
Twitter
LinkedIn

Неспоред е фактот дека актуелните, постоечките законски решенија драстично ја намалија посетеноста во ресторани, кафеани, диско клубови и други угостителски објекти, што доведе до опаѓање на финансиската и економската моќ на сопствениците на угостителските објекти. Тоа пак од друга страна доведе и до отпуштања на голем број вработени во оваа дејност. Имено, се калкулира со бројка од околу 8000 луѓе, коишто во овој период од донесување на законот го загубија своето работно место, рече пратеничката Јулијана Силјановска во однос на предлогот на закон за изменување на Законот за заштита од пушењето, на 85-тата седница на Собранието на Р.Македонија 

 

 

 

  

Последни вести