fbpx

(Видео) Николов: Да се укине давачката од 60 евра за фискалните каси и да се намалат казните за фирмите

Facebook
Twitter
LinkedIn

Никој не знае да објасни по кој закон, по кој правилник, на кој начин овие 60 евра им беа наметнати како нова давачка на фирмите. Ако GPRS апаратот функционира, апаратот е исправен, крипто модулот е исправен, за што се овие 60 евра?, праша пратеникот Марјанчо Николов во однос на предлогот на закон за изменување и дополнување на Законот за регистрирање на готовински плаќањa на 80-тата седница на Собранието на Р.Македонија

 

 

 

Последни вести