fbpx

(Видео) Тунтев: Да се укинат сметките за исклучените граѓани од системот за парно греење

Facebook
Twitter
LinkedIn

Пасивен потрошувач како категорија не постои никаде. Во правилникот за енергетика стои дека луѓето кои се исклучени не треба да плаќаат за тоа. На 9 ноември 2011 Груевски со регулаторна го договара ова плаќање кое потоа се донесе на штета на граѓаните, коишто се исклучени од системот за парно греење, рече пратеникот Томислав Тунтев во однос на предлогот на закон за дополнување на Законот за енергетика

 

 

 

 

Последни вести