fbpx

(Видео) Шахпаска: Со странци директори во болниците ги покривате неуспешните здравствени политики

Facebook
Twitter
LinkedIn

Со новиот предлог закон предвидувате директор странец. Зошто е потребно во јавните здравствени установи менаџирањето да го ставаат директор од странство. Дали тоа не претставува пораз на вашите политики за воведувањето на двојните директори? 280 илјади евра народни пари беа потрошени за првична едукација за директори. Воведовте двојни директори: економски и медицински, рече пратеничката Јагода Шахпаска во однос на предлогот на закон за изменување и дополнување на Законот за здравствената заштита

 

 

 

Последни вести