fbpx

(Видео) Николов: Правите класичен упад во децентрализацијата на Македонија

Facebook
Twitter
LinkedIn

Како може ова Собрание да се воведе во ситуација за еден град, за едно прашање да менува цел закон. Знаете ли вие што предлагате? Класичен упад во децентрализацијата на Р.Македонија. Вие велите ако општината не сака, тоа ќе го направи градот Скопје. Ако не сака градот Скопје ќе му речете на инвеститорот прави си сам пат. Какво ви е тоа решение? Таму каде што треба инвеститорот да дојде до ситуација сам да го гради патот има куќа. Како тој инвеститор ќе го реши тоа прашање? Ќе ја руши куќата на луѓето и ќе ги исели?, праша пратеникот Марјанчо Николов во однос на предлогот на закон за дополнување на Законот за градење

 

 

 

 

Последни вести