fbpx

(Видео) Куновска: Повеќето градови во Македонија се 365 дена под канцероген облак

Facebook
Twitter
LinkedIn

Скопје имаше катастрофален земјотрес во 1963 година. Овој земјотрес однесе 1100 жртви. Со овие политики според статистиките на Светската здравствена организација и Светската банка од загадениот воздух умираат 1350 луѓе годишно. Оваа власт предизвикува елементарна непогода иста на еден земјотрес секоја година, и поголем од 1963 година, рече пратеничката Софија Куновска во однос на информацијата за енормното загадување на амбиентниот воздух во Република Македонија, на 74-тата седница на Собранието на Р. Македонија

 

 

 

Последни вести