fbpx

Дебата: Поддржуваме домашни претпријатија, инвестираме дома

Facebook
Twitter
LinkedIn

На денешната дебата на тема Поддржуваме домашни претпријатија, инвестираме дома, презентиравме мерки коишто покажуваат дека е можно да користиме домашна струја, наместо да плаќаме скапа увезена струја, дека е можно до секој поголем град во Македонија да се стигнува за најмногу час и половина, дека е можно земјоделците да земаат и повисоки и навремени субвенции што ќе им овозможи достоинствен живот и ќе овозможи развој на земјоделството, дека е можно тие да работат на своја земја наместо да аргатуваат.

Презентиравме мерки што обезбедуваат функционирање на домашните и средни претпријатија коишто можат да обезбедат пристојна работа и пристојна плата и да бидат носители на семејни егзистенции и вистински економски развој.

Од граѓаните добивме издржани и квалитетни предлози што ги земаме предвид во заокружувањето на новата Програма.

 

Последни вести