fbpx

Дебата: Парите ги насочуваме кон граѓаните, создаваме стабилни семејства, погледнете како

Facebook
Twitter
LinkedIn

Денешната централна дебата во Скопје на тема: Парите кај граѓаните, извлекуваме од сиромаштија предизвика големо внимание. Постои свест дека нерамномерната распределба на доходот е една од актуелните политики што генерира сиромаштија. Мерките на СДСМ за праведни даноци, насочување на парите кон граѓаните, стабилен систем на социјална заштита, економски стабилни семејства, економски стабилна држава, ги преставија Драган Тевдовски, претседател на Комисијата за економија и Мила Царовска, претседателка на Комисијата за труд и социјална политика.

Сите мислења и предлози на граѓаните, на граѓанските здруженија, невладиниот сектор, професори, експерти се внимателно забележани и ќе бидат земени предвид при заокружувањето на Програмата.

 

 

Последни вести