fbpx

Целосна реконструкција на градинката „Мајски цвет“ во Карпош, се грижиме за најмладите

Facebook
Twitter
LinkedIn

Изјава за медиуми, Гордан Шутаров од ОО СДСМ Карпош

Почитувани граѓани,

Локалната власт предводена од СДСМ направи целосна реконструиран на објектот на градинката „Мајски цвет“ во Тафталиџе 1, во општина Карпош. Направена е целосна обнова на тоалетите, со што се подобрија хигиенско – санитарните услови за најмладите. Реконструирана е и фасадата, дел од кровната површина, а заменети се вратите и прозорците на објектот.На овој начин, оваа градинка стана енергетски – ефикасна, а сметките за загревање се намалија за 30 отсто.

Оваа градинки доби целосно нов и модерен лик. Градинка по европски стандарди, која во нормални услови може да згрижи 140 деца.
Реконструкцијата на оваа градинка беше меѓу главните ветувања на СДСМ во изборната кампања за локалните избори.

СДСМ продолжува да вложува во детската заштита и унапредување на предучилишното образование.
Во Општина Карпош, во овие три години се направи и целосно нова градинка во Бардовци, како и нов објект на „Мајски цвет“ во Тафталиџе 2.

И во време на светска пандемија направивме сериозен исчекор во делот на детската заштита.
Сите овие детски градинки работат согласно протоколитте за заштита од Ковид – 19.

Да ги почитуваме мерките, за да овозможиме побезбеден воспитно – образовен процес.

Работиме во интерес на сите граѓани, докажуваме дека можеме уште повеќе и уште подобро.

Последни вести