fbpx

Заврши реконструкцијата на еден правец од булеварот Александар Македонски, по европски стандарди обезбедуваме посигурен и побезбеден сообраќај

Facebook
Twitter
LinkedIn

Изјава за медиуми, Мартина Наумовска од ОО СДСМ Гази Баба

Почитувани граѓани и граѓанки,

градската и локалната власт во Гази Баба, предводени од СДСМ секојдневно работат и завршуваат проекти во интерес на сите.

Имено, во процесот на инфраструктурната офанзива овој период со забрзана динамика го реконструиравме бул. Александар Македонски, источниот влез на градот Скопје.

За само 30 дена реализирана е реконструкција во должина од 5,3 километри и истиот е пуштен целосно за сообраќај.

Во следниов период интензивно продолжуваме со работа на излезот од градот на овој булевар исто така во должина од повеќе од 5 километри со што ќе го заокружиме процесот на обнова на правците за влез и излез на кои не е работено повеќе од 40 години.

Нагласуваме дека Градот Скопје за првпат ќе изврши експропријација на земјиште за изградба на велосипедска патека на овој булевар што ќе го подобри урбаното живеење и, конечно, ќе има велосипедско поврзување на граѓаните и граѓанките од Ченто и Маџари со остатокот од градот.

Почитувани, одговорно и посветено продолжуваме понатаму.

Го подобруваме квалитетот на живот на граѓаните и секојдневно започнуваме и реализираме проекти кој се во интерес на секој граѓанин.

 

Последни вести