fbpx

Коалицијата ВМРО-ДПМНЕ – Арсовска – Левица не работи за Скопје и граѓаните

Facebook
Twitter
LinkedIn

Изјава за медиуми, Гордан Шутаров, советник во Советот на Град Скопје

Почитувани,

Одбивањето на иницијативата за одржување вонредна седница за загадувањето во Скопје, потврди дека коалицијата ВМРО-ДПМНЕ -Арсовска – Левица град не работи за граѓаните.

Советниците од Левица, од ВМРО-ДПМНЕ и се против мерки за намалување на загадувањето, против решенија за овој горчлив проблем за скопјани.

Очигледно на ВМРО-ДПМНЕ им се важни само теглите со мед, тендерите, провизиите и бизнис влијанијата, не ги засега што состојбата со аерозагадувањето во Скопје е сериозна, а скопјани со недели дишат токсичен воздух.

Очигледно дека со своето дејствување исто е и со советниците од Левица, кои упорно го игнорираат проблемот со загадувањето и постапуваат исто како што постапува ВМРО-ДПМНЕ.

Почитувани,

Сета одговорност за хаосот и катастрофата што му се случува на Скопје, целата одговорност за загадениот воздух е кај ВМРО-ДПМНЕ, Арсовска и Левица.

Граѓаните бараат конкретни и ефикасни мерки, а не гол популизам и политиканство за ваков сериозен проблем.

Повеќе од една година ВМРО-ДПМНЕ и Левица го заглавија главниот град, намалени се средствата за животна средина, нема никаква идеја, никакво решение кое е во интерес на градот и неговите граѓани.

Градската власт предводена од ВНРО-ДПМНЕ, а поддржана од Левица и е најнеспособната градска власт во историјата на Скопје.

Последни вести