fbpx

ДПМНЕ да почне со работа и да прекине со блокади, наместо ТВ дуели-дијалог преку работни групи

Facebook
Twitter
LinkedIn

Одговор на новинарско прашање, Дарко Каевски, пратеник и портпарол на СДСМ

ДПМНЕ да почне со работа и да прекине со блокади, наместо ТВ дуели-дијалог преку работни групи

Одговор: Премиерот Ковачевски и Христијан Мицкоски веќе имаа лидерска средба на која се разговараше за се. Потоа сето тоа беше презентирано пред целата македонска јавност на прес конференција. Сега е време да се почне со работа и да се престане со блокади, бидејќи губиме време. Македонија треба да донесе одлука за својата европска иднина и затоа е потребно да продолжи дијалогот преку работни групи. Наместо бескорисни ТВ дуели, ја повикуваме ДПМНЕ да си го одржи ветувањето и да номинира свои претставници. Обединети е единствениот начин на кој сите можеме да победиме.

Последни вести