fbpx

По 11 декември ја укинуваме радиодифузната такса, ставаме крај на притисоците од УЈП

Facebook
Twitter
LinkedIn

Соопштение за јавност

После 11-ти декември никој повеќе во Македонија нема да плаќа радиодифузна такса.

Ставаме крај на притисоците, блокираните сметки и стресот од извршителите за неплатените сметки од радиодифузната такса!

Македонската радио телевизија ќе биде јавен сервис на граѓаните финансиран директно од Буџетот.

Неодговорната власт преку УЈП ги толерира милионските долгови на МТВ за неплатени даноци, а се заканува со присилна наплата на радиодифузна такса на 85.000 граѓани!

Груевски на граѓаните им испрати извршители на врата по разни основи, а со нивните мачно заработените пари си купи Мерцедес од 600.000 евра и очила од 60.000 долари.

Завршува присилното време на Никола Груевски!

Радиoдифузната такса ќе ја укинеме! Промените се случуваат! Македонија се менува!

Скопје, 13.09.2016

ЦЕНТАР ЗА КОМУНИКАЦИИ СО ЈАВНОСТА
СОЦИЈАЛДЕМОКРАТСКИ СОЈУЗ НА МАКЕДОНИЈА

 

Последни вести