fbpx

Богов знае, тој е следен

Facebook
Twitter
LinkedIn

Соопштение за јавност

Министерот за финансии Кирил Миноски замолча по јавното признание на гувернерот Димитар Богов дека јавниот долг во моментов изнесува над 50% од БДП%.

Миноски манипулираше дека е намален јавниот долг.

Информацијата дека со еврообврзницата од 450 милиони евра власта ја задолжи државата со историски највисок јавен долг, на граѓаните им ја соопшти СДСМ.

Богов немаше каде, мораше да признае.

Тој веќе се вовлече заедно со Миноски во незаконското издавање на еврообврзницата со неговото присуство на конференциската врска на којашто се договараше незаконската еврообрзница и сфаќа.

Има информации за негова вмешаност во тендерот со барокната зграда на НБРМ.

Вмешан е и во сомнителната продажба на Алфа банка.

Додека неговиот колега Миноски ги лаже граѓаните за висината на домашното задолжување кое не е 0 туку над 72 милијарди денари, а воедно ја истурка и нарачката на Груевски за незаконската еврообврзница.

Против Миноски веќе е поднесена кривична пријава. Богов е знае тој е следен.

Скопје, 30.07.2016
ЦЕНТАР ЗА КОМУНИКАЦИИ СО ЈАВНОСТА
СОЦИЈАЛДЕМОКРАТСКИ СОЈУЗ НА МАКЕДОНИЈА

 

Последни вести